3 tips om jouw aquarium stijlvol in te richten

Wil je graag wat meer leven in je interieur? Dan kan een aquarium de perfecte toevoeging zijn. Toch is niet ieder aquarium even mooi, het is tenslotte vaak maar ‘gewoon’ een bak met water en vissen. Wil jij van jouw aquarium een stijlvolle toevoeging maken aan je interieur? Volg dan de tips in dit artikel om jouw aquarium in te richten. 

De keuze van het aquarium

Het stijlvol maken van je aquarium begint al bij de keuze van de juiste bak. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten en maten aquaria, dat deze keuze lastig kan zijn. Toch geeft dit je ook weer de mogelijkheid om het aquarium op je interieur aan te laten passen. Wil je een modern aquarium, dan kun je bij Aqualeven.nl een biOrb aquarium kopen. Deze staan erom bekend een echte eyecatcher te zijn en zijn ook voor het inrichten ideaal. Uiteraard is het afhankelijk van jouw wensen voor welke grootte je wilt gaan. Wil je dat het aquarium echt opvalt? Dan is het leuk om voor een groter formaat te gaan.

De achterwand en de bodem

De eerste stappen die je neemt als je het aquarium in huis hebt, zijn het kiezen van de achterwand en de bodembedekking. De achterwand zorgt er niet alleen voor dat je de muur niet meer ziet door het aquarium heen, maar het zorgt ook voor meer diepte en voor meer verstopplekjes voor de vissen (en daar houden ze van). Achterwanden zijn er in vele verschillende soorten, waardoor je meteen de sfeer in je aquarium kunt bepalen. 

Ook de bodem is erg belangrijk om te bedekken. Door de bodem te bedekken kunnen je waterplanten groeien en worden bacteriën en giftige stoffen onschadelijk gemaakt. Net als bij de achterwand zijn er ook voor de bodem verschillende keuzes, zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld zand of grind in verschillende kleuren. Hou bij het kiezen van de bodembedekking ook rekening met de vissoorten die erin komen te leven. 

Het versieren van het aquarium

Vervolgens is het tijd voor het leukste gedeelte van het inrichten: het versieren. Je kunt hierbij gebruik maken van (kunst)planten en ornamenten. Ook hierin heb je meer dan genoeg keuze om jouw aquarium eigen te maken. Wil je bijvoorbeeld een speels aquarium, kies dan voor de wat fellere kleuren. Wil je juist een rustig aquarium, dan kun je voor hout en steen kleurige accessoires kiezen. Vergeet ook niet om de pomp, filter en verlichting te plaatsen. Dan is je aquarium klaar om gevuld te worden.