Welke hondenrassen zijn het makkelijkst te trainen?

Een trouwe viervoeter is vaak onderdeel van het gezin. Iedere hond heeft zijn eigen karaktereigenschappen, waardoor de één beter is als waakhond en de ander juist als familiehond. Echter heeft iedere baasje wel dezelfde wens en dat is dat je hond jou gehoorzaamd. Zoals we aangaven heeft eenieder zijn eigen karaktereigenschappen, hierdoor is niet elke hond gemakkelijk te trainen of makkelijk te integreren in het gezin. Daarom bespreken wij vandaag de hondenrassen die het makkelijkst te trainen zijn.

Iedere hond is anders

Voordat je je een hond aanschaft is het goed om jezelf af te vragen, waarvoor de viervoeter gaat dienen. Zo is een golden retriever van nature een jager, maar zal een chihuahua zelf niet met de beste training een konijn kunnen vangen. Wist je dat bijna iedere hond van nature jachtinstinct heeft? Dat ze daarom onbevangen achter wild aanrennen zonder dat het te pakken krijgen. Dit komt omdat er tijdens dat proces een stofje vrijkomt dat voor de hond als geluk en blijheid aanvoelt.

Bordercollie

We beginnen de lijst met de bordercollies. Het ras is van origine deel van de herdersfamilie, hierdoor hebben ze van nature een jachtinstinct. De honden zijn ontzettend energiek, leergierig en van nature atletisch gebouwd. Hierdoor zijn ze ideaal voor trainingen.

Duitse herder

Iedereen herkent de Duitse herder. Ze worden vaak ingezet als politiehond en dat is niet zonder reden. De Duitse herder staat bekend om zijn rustige en zelfverzekerde houding. Dat zijn de voornaamste redenen waarom dit ras wordt ingezet voor wetshandhaving. Ze zijn daarnaast ook heel goed te trainen. Ze kunnen een behoorlijk jachtinstinct hebben, maar over de breedte gezien worden ze niet snel ingezet voor de jacht. Wil je de training jachthond optimaal laten verlopen? Gebruik dan handige tools, zoals een fluit.

Golden retriever

Een uitermate geschikte gezinshond. Het ras is niet alleen trouw en lief, maar ook intelligent en ontzettend leergierig. Nieuwe kunstjes kun je ze gemakkelijk aanleren, dit kan door jong en oud worden gedaan. Let wel op dat dit soort de juiste uitdaging krijgt, want zoals we aangaven zijn ze intelligent. Dat is dan ook de reden dat ze zich snel kunnen gaan vervelen.

Naast dat de golden retriever gemakkelijk is om te trainen, worden ze ook regelmatig ingezet om te jagen. Nog een reden om de juiste training aan je golden retriever te geven.

Corgi

Klein van stuk maar met een groot karakter, de corgi. Zijn voorgangers op de lijst zijn van formaat minimaal een keer zo groot als de corgi, maar dat neemt niet weg dat de corgi op onze lijst moet. Het ras staat dan ook bekend om zijn loyaliteit en beschermend vermogen.

Ondanks hun kleine formaat worden ze gezien als ideale waakhond gezien, daar weet Queen Elizabeth alles van. Ze zijn niet heel geschikt voor lange wandelingen, maar leergierig en een snelle leerling zijn ze wel. Zoals we in de introductie aangaven zijn er veel verschillende hondenrassen met eenieder zijn eigen karaktereigenschappen. Honden zijn intelligente dieren en hebben dan ook de juiste uitdaging nodig. Wees jezelf hier bewust van. Zorg daarom ook voor de juiste passende training. Maak het jezelf gemakkelijker en schaf daar de juiste tools voor aan. Dit zorgt ervoor dat het leerproces gemakkelijker, maar ook sneller gaat.