Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat?

Heb je een kat geadopteerd? Wat leuk! Katten zijn onwijs leuke huisdieren die veel gezelligheid in huis brengen. Wanneer je een kat adopteert dien je wel een aantal spullen in huis te halen. Denk aan een kattenbak en natuurlijk voederbakjes. Een kat heeft ook een krabpaal nodig om zijn of haar nageltjes aan te krabben. Krabben is een behoefte van een kat en wanneer je geen krabpaal in huis hebt zal je bank, tafel of kast al gauw de sjaak zijn en gebruikt worden als krabmeubel, dat is natuurlijk erg zonde! Zorg dus voor een goede kattenpaal in je huis.

Kleine krabpalen voor kittens en kleine katten
Heb je een kitten geadopteerd? Dan hoef je in het begin misschien nog niet zo’n mega krabpaal in je woonkamer te zetten. Met speciale kleine speeltoestellen voor kleine katten maak je hem of haar waarschijnlijk al helemaal blij. Vaak zijn deze kleine krabpaaltjes voorzien van kleurtjes, verschillende stoffen en diverse speelmogelijkheden waar je kleine kat zich heerlijk mee kan vermaken.

Middelgrote kattenmeubels
Katten met een gemiddeld formaat (de meeste kattenrassen) hebben behoefte aan een krabpaal. Er zijn krabpalen van zo’n 70 cm groot maar ook krabpalen van zo’n 170 cm hoog. Wanneer je een kattenpaal gaat uitzoeken kun je een keuze maken of je voor een groot model gaat of juist een wat kleiner model. Dit is vaak ook afhankelijk van de ruimte die je ervoor hebt. Bekijk daarom van te voren alvast waar je het meubel neer wilt gaan zetten, dan weet je alvast naar welk formaat je opzoek kunt gaan.

Grote krabpaal
Heb jij een grote kat in huis? Of misschien meerdere katten? Dan is een grote krabpaal natuurlijk geschikt. Er zijn hele grote modellen verkrijgbaar waar je kat vast heel erg blij mee is. Heb je een grote kattenfamilie in huis? Misschien is het dan aan te raden om meerdere kattenpalen in huis te halen. Zeker wanneer de ene kat niet zo goed kan met de andere kat is het fijn dat ze soms wat afstand van elkaar kunnen nemen.